» LD Edil » Produse profesionale » Vopseluri decorative »VALSETIN

VALSETIN

Este o vopsea pe bază de apă pentru interior cu efect mătăsos şi reflexii luminiscente în mişcare de o extraordinară frumuseţe.VALSETIN este un produs de o înaltă calitate, fiind transpirabil, rezistent la spălare, nepatindu-se cu sucuri, vin, băuturi diverse, cafea, fiind foarte rezistent chiar şi la uleiul de măsline dacă suprafaţa patată se va curată în 2 ore cu apa şi săpun comun.VALSETIN se poate aplică pe mai multe tipuri de suport ca:pereţi din ciment, tencuială, carton gips, lemn, fiind aplicat un pretratament înainte.

CARACTERISTICI:

Pentru obţinerea celor 60 de culori din catalog este suficient a se amestecă cu atenţie VALSETIN cu o cantitate relativa de pastă coloranta denumită COLORI' descrisă sub fiecare pastilă de culoare. Pentru codurile de la 501-509 , valsetin se furnizează deja colorat şi necesită aplicarea unui fond special PRIMER 400.

APLICARE:

VALSETIN se poate aplica direct pe suprafeţe care au fost deja vopsite cu o vopsea lavabilă cu condiţia să fie un suport solid, bine ancorat, lis . Se aplică două straturi de VALSETIN,la un interval de 2 ore la 20A°C ,cu trafaletul din lâna cu păr scurt sau cu pensula sau cu pistolul. După aplicarea celor două straturi, se aplică VALSETIN într-o singură direcţie fără a schimbă sensul trafaletului sau pensularilor. Aplicaţi ultimul strat ud pe ud astfel incat să fie evitate îmbinările fără a fi vizibile la finalul lucrării.În aplicările cu pistolul se utilizează o duză de 1,7-2 şi o presiune de 4 - 6 atmosfere . După circa 4 ore la 20A°C după aplicarea celui de-al doi-lea strat că şi strat de fond , se procedează la aplicarea ultimului strat de VALSETIN. Se întinde VALSETIN în aceeaşi culoare ca şi stratul de fond aplicat cu pensula, trafaletul cu părul scurt din lâna, lăsând pe suprafaţa 1 mm circa de material.După ce se aplică VALSETIN pe o suprafaţa de 2 - 3 mp în fâşii neregulate, se realizează alţi circa 2 - 3 metri, când produsul este încă ud se trece la redefinirea efectului, utilizând una din tehnicile ce vor fi descrise pentru realizarea efectului final dorit.
Efectul Seta Spatolata: Cu Spatula din plastic PV 77, când VALSETIN este încă umed , se efectuează spatulari încrucişate în toate direcţiile, obtinundu-se efectul final conform pag. 2 din catalog.
Efectul Seta d'Oriente: Cu Spatula PV 84, exercitând o uşoară presiune pe suportul decorat cu VALSETIN se continuă cu mişcări circulare în sensul acelor de ceasornic, niciodată liniare până la obţinerea efectului estetic final reprodus la pag.2 din catalog. Pentru decorarea unghiurilor sau a zonelor dificile se poate utiliza spatulă PV 85
Efectul Seta Lamata: Cu aceeaşi Spatula PV 84 foarte uşor se aplică spatulari neregulate cât mai lungi posibil de sus în jos şi de jos în sus până la obţinerea efectului final regăsit în pag. 2 a catalogului. Pentru decorarea unghiurilor şi a zonelor dificile se poate utiliza PV 85.
Efectul Seta Venata: Se realizează cu ajutorul Spatulei din cauciuc PV 86 , cu mişcări ondulatorii pentru obţinerea efectului dorit conform cu pag. 4 din catalog.
Efectul Seta Parato: Se adaugă în VALSETINUL deja colorat şi aplicat pe perete SETOMAT de LT. 0,100 pentru VALSETIN de LT. 1 şi de LT. 0,400 pentru VALSETIN de LT. 4.Se aplică cu pensula sau trafaletul amestecul dintre Valsetin şi SETOMAT pe un suport lis din plastic (F.to 25 X 25 cm circa), după care se tamponează folosind PV 33 sau PV 34 în VALSETIN cu SETOMAT pentru obţinerea efectului dorit regăsit în pag. 4 a catalogului.
Effetto Seta Fiorata: Se adaugă în VALSETINUL deja colorat şi aplicat pe perete SETOMAT de LT. 0,100 pentru VALSETIN de LT. 1 şi de LT. 0,400 pentru VALSETIN de LT. 4.Se aplică cu pensula sau trafaletul amestecul dintre Valsetin şi SETOMAT pe un suport lis din plastic (F.to 25 X 25 cm circa), după care se tamponează cu buretele la PV 32                                                                                                                                                               Efectul Seta Metallizzata: Se obţine aplicând două straturi de VALSETIN cu pistol folosind  o presiune de 4 - 5 atmosfere şi duză de 1,7 - 2 circa pentru obţinerea efectului reprodus la pg. 4 din catalog. Între prima şi a două mână de VALSETIN se aşteaptă circa 2 ore a 20A°C.

În 15 zile de la aplicare VALSETIN îşi dobândeşte proprietăţile definitive, devenind transpirant, lavabil şi revopsibil cu orice vopsea fără a fi necesară îndepărtarea VALSETINULUI.

VELGUM

VELGUM este o vopsea opacă pentru interior cu particulare efecte tactile tip piele aplicabilă cu pensula, trafaletul sau pistolul deasupara unei suprafeţe deja decorate cu Valsetin, Şi applica a due mani su tutti i supporti giA  pitturati con Valsetin, ArtecA² 3, ArtecA² 7, Polistof, Linea RococA² şi orice vopsea bine ancorată.

DATE TEHNICE:

Greutate specifică: 1.060A±30gr/LT.la20A°C.
Diluţie: VALSETIN, PRIMER 200 e VALGUM sunt gata de folosire.
Rentabilitate: VALSETIN circa LT. 1 pentru 5 - 6 mp; PRIMER 200 circa LT. 1 pentru 4 - 6 mp; VELGUM circa LT. 1 pentru 6 - 10 mp (2 mani VALSETIN).
Ambalaj: PRIMER 200 e disponibil în ambalaje de LT. 0,500 şi LT. 2,5; VALSETIN e furnizat în confecţii de LT. 1 şi LT. 4; SETOMAT este disponibil în ambalaj de LT. 0,100 (pentru VALSETIN de LT. 1) şi LT. 0,400 (pentru VALSETIN de LT. 4); VELGUM e furnizat în ambalaj de LT. 1. Toate produsele se vor amestecă foarte bine înainte de utilizare.
Temperatură de aplicare: superiore de +5A°C şi inferioară de +30A°C, departe de soare.
Uscare: uscare după 2 - 4 ore la 20A°C. Uscare în profunzime după 18 - 24 ore în funcţie de temperatură ambientală.
Aspectul produsului: lucios şi mătăsos
Rezistenţa: după completă uscare se obţine o peliculă transpiranta cu o bună rezistenţă la abraziune normală.
Lavabilitate: după 15 zile de la aplicare VALSETIN îşi dobândeşte proprietăţile definitive, devenind transpirant, rezistent laspalare.
Curăţare scule: Cu apa şi săpun
Păstrare: În cutii bine închise, chiar şi după utilizare la temeraturi între +5A°C şi +30A°C.
Valabilitate: 2 ani circa.

NORME DE SIGURANŢĂ:

Non inflamabil - Non nociv. Nu necesită etichetarea de periculozitate conform cu normele aflate în viguare.

VALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETINVALSETIN