» LD Edil » Produse profesionale » Vopseluri decorative »VALRENNA

VALRENNA

Este o vopsea pe bază de apă pentru interior dotată cu o particulară moliciune similară cu pielea întoarsă. VALRENNA este compusa din pigmenţi şi răşini speciale care permit realizarea efectelor decorative similare cu cele ale unui ţesut moale în nuanţe foarte elegante
Este foarte uşor de curăţat cu un burete moale umezit cu apa şi săpun. Efectele decorative de mai jos se pot realiză atât cu VALRENNA Soft dar şi cu VALRENNA Extra Soft cu diferenţă că VALRENNA Extra Soft este mai , moale şi mai în relief. VALRENNA se poate aplică pe următoarele tipuri de suport ca : pereţi în ciment, tencuială, gipscarton, lemn, fier după un tratament în prealabil.

CARATTERISTICI:

Pentru obţinerea culorilor din catalog este suficient a se amestecă cu atenţie VALRENNA cu o cantitate relativa de pastă coloranta denumită COLORI', descrisă sub fiecare pastilă din catalog.Aceeaşi colorare se va face obligatoriu şi pentru fondul special PRIMER 400.

APLICARE:

Efectul Renna: Se aplică VALRENNA cu pensula într-o manieră încrucişata în toate direcţiile.După circa 5 - 6 ore la 20A°C, se trece la aplicarea celui de-al doilea strat de VALRENNA. Pentru realizarea Efectului Renna, VALRENNA se va dilua 10 - 20% cu apa.
Efectul Shantung: Se aplică şi se distribuie foarte bine VALRENNA cu trafaletul cu păr scurt în benzi lărgi de circa 1 metru şi înalte de 1-2 metri.Imediat pe  produsul proaspăt aplicat, se periaza VALRENNA de sus în jos şi invers cu peria specială PV 88 într-un mod de a crea striaţii similare cu ţesutul Shantung. Pentru decorarea unghiurilor se foloseste aceeasi tehnică că şi la prima mână. Pentru realizarea Efectului Shantung VALRENNA, se va dilua cu 20 - 30% cu apa.
Efectul Lino: Se întinde şi se distribuie bine VALRENNA cu trafaletul cu păr scurt lăsând fâşii lărgi de circa 1 metru şi înalte de 1 - 2 metri. Imediat după aplicare pe produsul udat, se perie VALRENNA de sus în jos cu  peria specială PV 88. Pentru decoraţiuni ale unghiurilor şi zonelor dificile se utilizează cea mai mică perie PV 89. După circa 5 - 6 ore la 20A°C se aplică al doilea strat de VALRENNA când încă produsul este umed, prin perieri în sens orizontal de la dreaptă spre stânga şi invers astfel încât să rezulte dungi încrucişate similare cu ţesutul din în.
Pentru realizarea Efectului LINO VALRENNA se va dilua cu 20 - 30% apă.

DATE TEHNICE:

Greutate specifică: 1.075 A± 30 gr/LT. la 20A°C. Diluţie: PRIMER 400 se va dilua la 10 - 30% cu apă; VALRENNA pentru Efectul Renna se va dilua cu 10 - 20% cu apă, în timp ce pentru Efectul Shantung şi Efetul Lino se va dilua cu 20 - 30% cu apă.
Rentabilitate: VALRENNA circa LT. 1 pentru 7 - 8 mp; PRIMER 400 circa LT. 1 pentru 7 - 8 mp. Ambalaj: PRIMER 400 este disponibil în ambalaje de LT. 0,750 şi LT. 5; VALRENNA este ambalat în confecţii de LT. 0,750 şi LT. 5.Toate produsele se vor amestecă foarte bine înainte înainte de folosire.
Temperatură de aplicare: superiore +5A°C şi inferiore +30A°C şi departe de soare.
Uscare: uscare după 5 - 6 ore.Uscare completă după 24 ore în funcţie de temperatură ambientală.
Aspectul produsului: opac şi efectul de piele şi ţesătură.
Rezistenţă: după completă uscare, se obţine o peliculă transpiranta cu o bună rezistenţă la abraziune normală.
Lavabilitate: după 15 zile de la aplicare VALRENNA îşi dobândeşte proprietăţile definitive,devenind rezistent la spălare cu apa şi săpun.
Curăţarea sculelor: cu apa.
Ambalaj: în cutii bine închise, chiar şi după utilizare la o temperatură superioară +5A°C şi inferioară +30A°C.
Valabilitate: 2 ani circa.

NORME DE SIGURANŢĂ:

Non infiammabile - Non nociva. Nu necesită etichetare de periculozitate conform normelor în viguare

VALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNAVALRENNA