» LD Edil » Produse profesionale » Vopseluri decorative »KLONDIKE LIGHT

KLONDIKE LIGHT

Este o vopsea pe bază de apă pentru interior şi exterior modernă şi rafinată.Se poate aplică pe diferite tipuri de suport , KLONDIKE LIGHT permite realizarea unor ambiente extrem de actuale performand prin culorile şi nuanţele unice. Suprafeţele decorate cuprind preţioase fragmente metalice forjate  care incorporate in vopsea  menţin în timp efectul de auriu şi argintiu oxidat.Rezultatul obţinut este perfect : spaţii înrămate pe pereţi cu efect metalic pot crea ambiente autentice contemporane. KLONDIKE LIGHT este un produs de înaltă calitate fiind transpirabil, lavabil şi poate fi acoperit ulterior cu orice vopsea pe bază de apă.

CARACTERISTICI:

Pentru obţinerea culorilor din catalog se amestecă bine KLONDIKE LIGHT cu acea cantitate de pastă coloranta numită COLORI' : 15 ml pentru confecţia de 2,5 lt KLONDIKE, sau 6 ml pentru confecţia de 1 lt. În alternativă, se poate colora cu sistemul tintometric. Pentru obţinerea efectului metalic auriu sau argintiu este necesar a se adaugă la KLONDIKE  LIGHT deja colorat ADDITIVO GOLD G100 sau ADDITIVO SILVER G200 astfel : 0.250 lt pentru confecţia de 2,5 lt KLONDIKE sau 0.100 lt pentru confecţia de 1 lt KLONDIKE LIGHT. Dacă se doreşte ca  produsul să fie aplicat si la exterior este obligatoriu a fi protejat cu FINISHV15.

APLICARE:

Efectul clasic (spatulat): se întinde KLONDIKE LIGHTcu gletiera din oţel inoxidabil PV43 cu mişcări neregulate, lungi de 15-20 cm, în toate direcţiile, lăsând pe suprafaţa de aplicare un strat de klondike light  uşor neregulat. După 5-6 ore la 20 grade C se  aplica  al doilea strat la fel că şi primul. Se aşteaptă apoi încă 1 oră cca la 20 grade C şi se trece cu aceeaşi gletiera PV 43, dar fără material, exercitând mişcări lungi de 15-20 cm, neregulate, având o presiune uşoară, astfel încât particulele conţinute de material să se sparga, creând un efect de pete de culori mai închise sau mai deschise.
Efectul Clasic (pensula + gletiera): Efectul clasic poate fi obţinuti prin următorul ciclu aplicativ : se încărca bine cu material pensula PV 76 şi se întinde cu mişcări neregulate lungi de 8-15 cm, în toate direcţiile, alternând de la stanga la dreaptă sau viceversa, de sus în jos şi viceversa, lăsând un strat de produs mai mult sau mai puţin neregulat. După cca 20 min la 20 grade C se întinde materialul astfel aplicat cu gletiera PV43, lisând-ul în toate direcţiile. După 5-6 ore la 20 grade C se aplică cu pensula PV 76 cel de al doilea strat de KLONDIKE la fel că la primul. Se aşteaptă cca 1 oră la 20 grade C şi se trece cu aceeaşi gletiera PV 43, dar fără material, exercitând mişcări lungi de 15-20 cm, neregulate, având o presiune uşoară, astfel încât particulele conţinute de material să se spargă, creând un efect de pete de culori mai închise sau mai deschise.
Efectul Pennellato: se încărca bine cu material pensula PV 76 şi se întinde cu mişcări neregulate lungi de 8-15 cm, în toate direcţiile, alternând de la stanga la dreaptă sau viceversa, de sus în jos şi viceversa, lăsând un strat de produs mai mult sau mai puţin neregulat. După 5-6 ore la 20 grade C, se aplică cel de al doilea strat la fel că la primul. Se aşteaptă cca 1 oră la 20 grade C şi se trece fără material peste suprafaţa aplicată cu pensula PV 76,executand mişcari în toate direcţiile şi exercitând presiune pe suport.
N.B: Efectul PENNELLATO poate fi total diferit de mostrele din catalog, care au fost aplicate cu efectul CLASIC. Rezultatul final estetic este total diferit în funcţie de tipul de  ADDITIVO folosit : KLONDIKE + ADDITIVO GOLD G 100 sau SILVER G 200. Se recomanda  a se efectua o mică probă pentru a verifica o perfecta reuşită înainte de începerea decorării.

DATE TEHNICE:

Greutate specifică : KLONDIKE LIGHT: 1.020 A± 30 gr/LT. a 20A°C; PRIMER 900: 1.500 A± 30 gr/LT. a 20A°C.
Diluţie: PRIMER 900, KLONDIKE, ADDITIVO GOLD G 100, ADDITIVO SILVER G 200 e FINISH V 15 sunt toate gata de utilizare.
Randament: KLONDIKE LIGHT  cca 1 LT. pentru 5 - 6 mq pentru fiecare efect; PRIMER 900 cca 1 LT pt 14 - 15 mq într-un strat; FINISH V 15 - 1 LT pt 10 - 12 mq.
Ambalaj: KLONDIKE LIGHT este disponibil în confecţii de LT. 1 şi LT. 2,5; PRIMER 900 este disponibil în confecţii de LT. 0,500 şi LT. 1; ADDITIVO GOLD G 100 şi îl SILVER G 200 sunt disponibile
în confecţii de LT. 0,100 şi LT. 0,250; FINISH V 15 este disponibil în confecţii de LT. 1.
Temperatură de aplicare: min. +5A°C şi max +30A°C.
Uscare: în lipsă prafului după circa 3 ore la 20A°C. Uscare după 4 - 6 ore la 20A°C. Întărire după 24 ore în funcţie de temperatură ambientală.
Aspectul produsului: satinat.
Rezistenţă: după completă uscare, se obţine o peliculă traspiranta cu o bună rezistenţă la şocuri şi la abrziune normală. KLONDIKE LIGHT este rezisent la exterior doar după aplicarea stratului protector în două straturi de FINISH V 15.
Lavabilitate: cu apă şi detergenţi comuni după 15 zile de la aplicare.
Curăţare scule: cu apă şi săpun.
Păstrare: în bidoane bine închise , chiar şi după utilizare la temp. între +10A°C şi +30A°C.
Valabilitate: 2 ani circa în ambalaj bine sigilat şi nedeschis.

NORME PARTICULARE DE SIGURANŢĂ:

A se evită contactul direct cu pielea, a se proteja ochii şi faţă în caz de contact spălaţi imediat şi abundent cu apă şi consultaţi medicul.

KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT KLONDIKE LIGHT