» LD Edil » Produse profesionale » Vopseluri decorative »Arteco 3& 9

Arteco 3& 9

Vopsea cu particulare efecte antichizate, care rechiama decoraţiunile caselor rurale ale Italiei Renascentiste.Acest produs mai este cunoscut şi sub denumirea de "stuco fals" sau „arte povera”. Se poate aplică pe suporturi ca: ciment, carton gips, lemn, fier, PVC, sticlă,suprafeţe tratate cu vopsea alchidica sau poliuretanică, deasemenea este particular indicată şi pentru a putea vopsi uşi, scaune,mese, şi obiecte de mobilier cu un pre-tratament înainte.Se aplică două straturi de fond special PRIMART 500 pe bază de apa în culoare albă.PRIMART 500 este fondul special care permite aplicatorului să obţină cu Arteco', aceste efecte antichizate şi stabile în timp.

CARACTERISTICI:

Arteco 3 pentru interior: Arteco' 3 este disponibil în ambalaje de LT. 1 sau de LT. 4. Pentru a obţine culorile din catalog este suficient a amestecă Arteco' alb, cu cantitatea necesară de colorant.
Arteco 9 pentru exterior şi interior: este disponibil în 33 de culori (conform catalog); Arteco' 9, se aplică la exterior şi va proteja imediat cu FINISH V 15. Efectul antichizat al vopselei Arteco' 9, se obţine prin aplicarea produsului utilizând cât mai puţin material şi fără a fi aplicat în multe straturi evitându-se astfel obţinerea unor rezultate neplăcute .
MODALITA DE FURNIZARE: PRIMART 500 (ALB) LT. 1 - ARTECO' 3 alb LT. 1 - ADDITIVAL LT. 0,050 - PRIMART 500 (bianco) LT. 5 - LT. 18 - ARTECO' 3 BIANCO LT. 4 - ADDITIVAL LT. 0,125 - FINISH V 12 LT. 1.
APLICARE: Vom expune procedura utilizată pentru a obţine efectul antic special, reprodusă în catalogul
Se aplică ARTECO' în 2 straturi cu pensulele speciale din KIT-ul 39. Tehnică sugerată constă în utilizarea pensulei cu mişcări circulare exercitând o presiune neregulată, aplicând puţin material, astfel incat virfurile periei se vor introduce în vopsea circa 1 mm (pentru ARTECO' 3 se utilizează puţin material, în schimb pentru ARTECO' 9 se utilizează o cantitate mai abundentă). La finalul lucrării se va vedea pe perete efectul antic natural. După uscarea primului strat de Arteco' (circa 2-3 ore la 20A°C) se continuă lucrarea aplicând al doi-lea strat , utilizând aceeaşi tehnică.
N.B. - A nu se utiliza pensula folosind mişcări liniare. Dacă în timpul aplicării celui de-al doilea strat, se exercită o presiune accentuată şi sporită se obţin efecte antichizate mult mai accentuate, putând aftfel schimbindu-se chiar şi tonalitatea (ex. Culoarea 28 poate deveni similară cu culoarea 89).
Ceruirea: după completă uscare sau pentru eliminarea efectelor albe sau a  excesului de material aplicat ARTECO' poate fi tratat cu o ceară specială, Cera Lucidante 370 (Linia RococA²) care îi conferă o suprafta semilucioasa, lavabila şi catifelată la atingere . Ceară se aplică cu spatulă sau pensula. Se aşteaptă 3-4 ore la 20A°C şi se şterge suprafaţa cu o cârpă din lâna. Fondul PRIMART 500 se va dilua cu apa 15-20% , în timp ce Arteco' este gata de folosire. Dacă se doreşte obţinerea unor efecte rustice mai accentuate atunci Arteco' se va dilua cu 5% (max) intodeauna cu apa. Se recomanda a se utilza un amestecător mecanic cu o înaltă viteză.

DATE TEHNICE:

Compoziţie: răşini particulare, var şi încărcări naturale.
Solvenţi: apa şi alifatici.
Greutate specifică: 1.230 A± 30 gr/LT. La 20A°C.0 Viscozitate: ARTECO' 3 = 1300 CPS; ARTECO' 9 = 1500 CPS.
Diluitie: ARTECO gata de folosire; se poate adaugă maxim 5% apa, pentru obţinerea uni efect albicios mai accentuat .
Rentabilitate: Arteco' 3: circa LT 1 pentru 10 mp; ARTECO' 9: circa LT 1 pentru 6 mp pe suport lis; PRIMART 500: circa LT. 1 pentru 10 mp; FINISH V 12: circa LT. 1 pentru 23 mp; FINISH V 15: circa LT. 1 pentru 14 mp.
Temperatură de aplicare: peste +10A°C şi sub +35A°C. A nu se aplică în razele directe ale soarelui. Uscare: departe de praf circa 1 oră la 20A°C. Uscare dopo 4 ore la 20A°C. Întărire după 24 ore în funcţie de temperatură ambientală.
Curăţirea sculelor: cu apa şi săpun. Aspectul produsului: opaco satinat.
Rezistenţă: după completă uscare, se obţine o peliculă transpiranta cu o bună rezistenţă la zgârieturi şi la o abrziune normale . Arteco' este rezistent la interperiile externe doar după aplicarea stratului protectiv opac şi transpirant FINISH V15.
Lavabilitate: la interior fără a utilza FINISH V12 şi la exterior după aplicarea stratului protector FINISH V 15. PĂSTRARE: în cutii bine închise, chiar şi după utilizare , la temperaturi superioare +35A°C: Valabilitate: 1 an circa.

NORME PARTICULARE DE SIGURANŢĂ:

Nu este inflamabil. Nu este nociv. Nu necesită norme de etichetare periculoasă.

ATENŢIE: Arteco' ESTE UN PRODUS SENSIBIL ŞI DEPINDE FOARTE MULT DE MÂNĂ APLICATORULUI. RECOMANDĂM CA LUCRAREA SĂ FIE FINALIZATĂ DE ACEEAŞI PERSOANĂ CARE A INCEPUT, EVITÂND DEFORMAREA EFECTULUI ŞI A CULORII.

Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9Arteco 3& 9